OSiR Huragan

Ośrodek Sportu i Rekreacji w Wołominie

Polityka prywatności i cookies

INFORMACJA

Strona internetowa:  (dalej: „strona”) używa plików cookies po to, by dostosować stronę do potrzeb użytkowników, poprawić jej nawigację lub czytelność i ułatwić użytkownikom jej odnalezienie w sieci. Strona korzysta z plików cookies narzędzi Google. Pozwalają one zbadać anonimowo zachowanie użytkowników na stronie, ułatwić im ponowne odwiedziny, oraz lepiej dopasować treść i strukturę strony do ich potrzeb (m.in. dowiemy się jakie informacje były najchętniej czytane, jakich zabrakło, a także ilu z Państwa nas odwiedziło i czy trafiliście do nas poprzez wyszukiwarki, czy z innych źródeł, będziemy mogli tworzyć listy remarketingowe i przekazać je do narzędzi Google). Strona nie odczytuje w sposób zautomatyzowany żadnych innych danych użytkowników niż te zawarte w cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika strony i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Strona korzysta ze „stałych” plików (są przechowywane na urządzeniu użytkownika do czasu ich skasowania lub do upłynięcia czasu określonego w ich parametrach – nie więcej niż 38 miesięcy).
Większość przeglądarek internetowych domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy mogą dokonać w każdym czasie zmiany tych ustawień. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej, bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego.

Brak zmiany tych ustawień w przeglądarce internetowej oznacza akceptację dla stosowania przez stronę cookies. Jeśli nie życzysz sobie przechowywania cookies na Twoim urządzeniu końcowym, zmień warunki przechowywania lub otrzymywania plików cookie poprzez zmianę ustawień w przeglądarce internetowej.

Przetwarzanie danych osobowych:

Informujemy, że Ośrodek Sportu i Rekreacji „Huragan” przetwarza dane osobowe na zasadach określonych w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności określonych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: „RODO”). Jeśli szukasz szczegółowych informacji na temat zasad przetwarzania danych osobowych przez OSIR, skontaktuj się z nami.

TOŻSAMOŚĆ ADMINISTRATORA
Administratorem danych jest Ośrodek Sportu i Rekreacji „Huragan” mający siedzibę w 05-200 Wołomin przy ul. Korsaka 4 – odpowiada za utrzymanie i rozwój rejestru.

DANE KONTAKTOWE ADMINISTRATORA

Z administratorem danych można się skontaktować poprzez adres email  sekretariat@osirhuraganwolomin.pl , formularz kontaktowy pod adresem http://osir.wolomin.pl/ , lub pisemnie na adres siedziby administratora.

DANE KONTAKTOWE INSPEKTORA OCHRONY DANYCH

OSIR wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani / Pan skontaktować poprzez email sekretariat@osirhuraganwolomin.pl z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

CELE PRZETWARZANIA I PODSTAWA PRAWNA

Strony w domenie  mogą zawierać adresy skrzynek mailowych. Użytkownik korzystający z odnośnika będącego adresem e-mail zgadza się na przetwarzanie jego danych (adres e-mail oraz dobrowolnie podanych danych w wiadomości) w celu przesłania odpowiedzi na przesłane pytania.

ODBIORCY DANYCH

Pani / Pana dane osobowe mogą być udostępniane i przekazywane organom administracji publicznej, służbom, sądom i prokuraturze.

PRZEKAZANIE DANYCH OSOBOWYCH DO PAŃSTWA TRZECIEGO LUB ORGANIZACJI MIĘDZYNARODOWEJ

Nie dotyczy.

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

Pani / Pana dane będą przetwarzane czasowo, tj. na potrzeby korespondencji.

PRAWA PODMIOTÓW DANYCH

Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania i usunięcia.

PRAWO WNIESIENIA SKARGI DO ORGANU NADZORCZEGO

Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.

Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO)
Adres: Stawki 2, 00-193 Warszawa
Telefon: 22 531 03 00

ŹRÓDŁO POCHODZENIA DANYCH OSOBOWYCH
Dane pochodzą od osób których dane dotyczą i zostały udostępnione celem nawiązania kontaktu.

INFORMACJA O DOWOLNOŚCI LUB OBOWIĄZKU PODANIA DANYCH
Podanie danych osobowych było dobrowolne ale warunkowało możliwość podjęcia działań przez administratora danych.